Ezeregy változata van a liszt nélkül készíthető kenyereknek és inspirációnak itt van még egy variáció, ami nekünk bejött. Íme:
Hozzávalók:
3 db tojás
1 rész Paleo magkeverék (ezt használom)
víz
só
csipetnyi szódabikarbóna
ízlés szerint zúzott fokhagyma
Természetesen nem muszáj ezeket az alapanyagokat használni, akinek van egy kis ideje, otthon is összeállíthatja a saját mag-mixét, illetve őrölheti meg a magokat. Kreatívabb és költséghatékonyabb is. 🙂
A recept magtól függetlenül ugyanaz:
A tojásokat felverjük, egy kevés vízzel vegyítjük. Hozzáadjuk a mag-mixet, őrleményeket, ízlés szerint teszünk bele fokhagymát, sózzuk. Vízzel addig hígítjuk, amíg épp hogy folyékony lesz (ne legyen túl híg, mert akkor a kész kenyér is ragacsos marad belül sütés után). Sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy szilikon sütőformába öntjük. A kenyeret hűtőben tároljuk! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: