KonyhaKobold

Almás-chilis sütőtök krémleves, pirított serrano sonkával

A sütőtök íze mindig az ősz végére, a közelgő ünnepekre emlékeztet. Íme egy isteni krémleves a főszereplésével, megbolondítva egy-két szokatlan összetevővel-ezek fogják igazán kerekké tenni a levesünk ízét.

Hozzávalók: 


1,2 kg sütőtök (közepes méretű) félbevágva
1 db alma
1 hagyma
5 dkg vaj
méz (2-3 ek)
1,2 l alaplé (tyúkhúsleves kockából csináltam)

bors
chili
szerecsendió
kakukkfű
a leves hígításához ízlés szerint hígabb kókusztej (porból)

A sütőtököt félbevágom, és úgy ahogy van, a sütőbe teszem, puhára sütöm (nem kell bíbelődni a hámozással).  A vajon karamellizálom a mézet, a hagymát tisztítom, apró kockákra vágom, és a mézes vajon megpirítom. Felöntöm az alaplével, belerakom a meghámozott, feldarabolt almát. Mikor elkészült a sütőtök, azt is belekanalazom a héjából. Összeforralom, majd botmixerrel, -vagy egy kis hűtés után turmixgépben- pürésítem. Viszonylag sűrű levest fogok kapni, ezért felöntöm híg kókusztejjel. Jöhet az ízesítés: só, bors, chili, szerecsendió, kakukkfű ízlés szerint. 

A tetejére tökmagot, tökmagolajat, és pirított serrano sonkát raktam.

Az inspirációt  Chili&Vanilia adta, nézzetek szét nála, csudafinom dolgokat készít! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!