KonyhaKobold

Csokis-mogyorós-karamellás túródesszert

Nem olyan rég fedeztem fel Csak a Puffin-t, aki remek stílusával és kreatív desszertjeivel (na meg a nagyon jó ételfotóival) egyből belopta magát a szívembe. Az alábbi édesség receptjét is nála találtam. Nem vagyok irigy, hirdetem az igét: ez esetben egy könnyen elkészíthető, de annál finomabb pohárkrémmel. 🙂

Hozzávalók:

túrókrém:

50 dkg túró
egy citrom reszelt héja
10 dkg porcukor

300 ml tejszín, habbá felverve

karamell:

10 dkg kristálycukor
100 ml tejszín

csokis öntet:

10 dkg tejcsokoládé
10 dkg sótlan földimogyoró

Először is előkészítek 4-5 db kisebb méretű (1,5 dl-es) pohárkát, majd f
elteszem közepes lángra a karamellhez szánt cukrot. Nem kevergetem, max rázom, de leginkább hagyom magában olvadozni. Ha karamellizálódott, hozzáadom a tejszínt és melegítem, amíg homogénné nem válik.
A mogyorót egy tiszta lábasban megpirítom, ha kihűlt, folpackba csomagolom és nekiesek egy sodrófával, vagy klopfolóval- kisebb-nagyobb darabokra zúzom.
A túrót összekeverem a porcukorral és citromhéjjal, egy villával összetöröm, majd felverem a tejszínhabot és ezt is hozzákeverem. Elkészítem a csokiöntetet: mikróban megmelegítem a tejcsokit és hozzáadom a tört mogyorót. 
Jöhet a pohárkrém összeállítása: egy-két kanál túrókrém, rácsorgatok egy kis karamellt (ha menet közben visszadermed, melegítem kicsit) és erre rá rakom a csokis mogyorót. Aztán mindezt megismétlem. 🙂

Azonnal fogyasztandó- hidegen is meg lehet enni, csak akkor meg kell küzdeni a megdermedt karamella és csoki rétegekkel. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!