KonyhaKobold

Reggelire: zabkása

Őszintén bevallom, jó ideig idegenkedtem az efféle kajáktól. Aztán többen mondták, hogy mennyre finom a zabkása… Kipróbáltam, tényleg az. Nem mellesleg laktató, lassú felszívódású szénhidrát, tele vitaminokkal, és fontos nyomelemekkel.
Próbáltam úgy is, hogy megpirítottam a zabpelyhet, úgy is, hogy nem. Nekem jobban ízlik pirítva, pikánsabb, karakteresebb íze lesz. 

Hozzávalók: 

3/4-ed bögre apró szemű zabpehely
3/4-ed bögre víz
3/4-ed bögre laktózmentes tej
ízesítésnek:
méz, gyümölcs, kakaó… stb

A zabpelyhet egy lábasban megpirítom, hozzáöntöm a folyadékokat, forrástól számított 7-8 percig főzöm, lassú tűzön, gyakran kevergetve. Mézzel ízesítem, itt a képen pedig durvára vágott almát szórtam a tetejére. (Mobillal, hajnalban készített fotó, bocs a minőségért)

A zab, zabliszt pozitív élettani hatásairól már írtam, itt olvashatjátok.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!