KonyhaKobold

Mázas csirkefalatok

Nem akarom cifrázni túlságosan, igazából egy kínai ízvilágú, nagyjából (körettel együtt) 20 perc alatt elkészíthető ebédről van szó.
Aki szereti a pikánsan édes-fűszeres húst, az ezt is imádni fogja.

Hozzávalók 2 személyre:

430 g filézett csirkecomb
1 nagy ek méz
ízlés szerinti mennyiségű szójaszósz

bors
kevés szezámmag (kb 0,5-1 ek)

díszítéshez: ferdén vágott újhagyma zöld

A körethez:

2 szál újhagyma
2-3 db paprika
300-400 g felkockázott újburgonya
2 ek olívaolaj
Vegeta Naturella Grill fűszerkeverék (lehet más is, én ezt szeretem használni)

A húst felkockázom, egy teflonserpenyőbe teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mézet és a szójaszószt, mikor félig puha, megszórom egy kevés szezámmaggal, majd készre pirítom. Közben készül a köret: a burgonyát olívaolajon félig elősütöm, majd összekeverem a többi zöldséggel, a fűszerrel, és előmelegített (lehetőleg grillfunkción lévő) 230°-os sütőbe tolom és készre sütöm.
Tálaláskor egy nagy tálra halmozom és ferdén vágott újhagyma zöldjével szórom meg.

Voilá!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!