Nem akarom cifrázni túlságosan, igazából egy kínai ízvilágú, nagyjából (körettel együtt) 20 perc alatt elkészíthető ebédről van szó.
Aki szereti a pikánsan édes-fűszeres húst, az ezt is imádni fogja.
Hozzávalók 2 személyre:
430 g filézett csirkecomb
1 nagy ek méz
ízlés szerinti mennyiségű szójaszósz
só
bors
kevés szezámmag (kb 0,5-1 ek)
díszítéshez: ferdén vágott újhagyma zöld
A körethez:
2 szál újhagyma
2-3 db paprika
300-400 g felkockázott újburgonya
2 ek olívaolaj
Vegeta Naturella Grill fűszerkeverék (lehet más is, én ezt szeretem használni)
A húst felkockázom, egy teflonserpenyőbe teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mézet és a szójaszószt, mikor félig puha, megszórom egy kevés szezámmaggal, majd készre pirítom. Közben készül a köret: a burgonyát olívaolajon félig elősütöm, majd összekeverem a többi zöldséggel, a fűszerrel, és előmelegített (lehetőleg grillfunkción lévő) 230°-os sütőbe tolom és készre sütöm.
Tálaláskor egy nagy tálra halmozom és ferdén vágott újhagyma zöldjével szórom meg.
Voilá!
Legutóbbi hozzászólások