KonyhaKobold-féle Mustáros karaj

Fotó az nincs a kajáról, cserébe elárulom, hogy a cucc saját fejlesztés, Férfi elmondása alapján hűdejó, úgyhogy kedves Hölgytársak, ha húsimádó emberetek pupilláját szív-formájúra akarjátok varázsolni, ajánlom ezt az ételt.

Hozzávalók:

1 csomag bacon (40 dkg)

1 fej fokhagyma

1 fej vöröshagyma

Szőlőmagolaj, vagy mangalica zsír

1,5 kg csont nélküli karaj

2-3 púpozott ek. dijoni mustár


1 csapott ek méz + kicsi juharszirup (ez a titkos összetevő!)

1 kis doboz növényi tejszín


A karajt szeletekre vágom, kiklopfolom, sütőzacskóba teszem, és elősütöm. Miközben a hús a sütőben van, a szószt elkészítem: A bacont felkockázom, és a zsíron vagy olajon jól megpirítom. Kiveszem a zsírjából, félrerakom. Ugyanebben az edényben a kockára vágott vöröshagymát és felaprított fokhagymát megdinsztelem. Hozzáadom a mustárt, a növényi tejszínt a mézet és a juharszirupot. Ha túl sűrűnek találnátok a szószt, egy kicsi vízzel orvosoljátok a problémát.

Az elősült karajt kiveszem a sütőből és egy mélyebb serpenyőben még rápirítok, hogy szép barna legyen. Ha elkészült, ráöntöm a szószt, és összepárolom 5-10 perc alatt.
Tovább a blogra »