Vörösboros szilvaszósz
A legegyszerűbb sült húst is “felöltözteti”. Olyan, mint amikor a kedvenc régi, egyszerű ruhánkhoz felveszünk egy új, hozzá nagyon jól passzoló kiegészítőt: egyből megújul és teljesebbé válik az összkép.
Rövid idő alatt elkészül és nagyon jól passzol vadhoz, marhához, sertéshez.
Hozzávalók:
Kimagozott, félbe vágott szilva
Méz
Fahéj
Gyömbérpor
Vörösbor
A szilvát pároljuk, mikor levet kezd ereszteni, hozzáadjuk a mézet, fahéjat, gyömbért és a vörösbort. (Mennyiséget ismét csak azért nem írok, mert nem a saját ízlésemet akarom rátok tukmálni: kóstolgassátok és ahogy jónak érzitek, úgy fűszerezzétek). Akkor van kész, ha a leve besűrűsödött, de még nem főtt szét teljesen a szilva.