Valószínűleg mindannyian ismeritek ezt a klasszikus desszertet- amolyan hétköznap esti finomság, egyszerű, hamar meg van, egy kis rafinériával pedig szépen fel lehet öltöztetni.
Szóval a recept semmi extra, számomra az érdekes élményt a textúrák keveredése adta ebben az ételben:
az édes krémes rizs, a kissé fanyar roppanós gyümölccsel, no meg a ropogós karamellel egészen különleges élményt nyújt.
A rizst, a vízzel, tejjel, citromlével no meg a mézzel felteszem a tűzre, sűrű kevergetés mellett puhára főzöm, majd beledobom a vajat is.
Amíg hűl, felkockázom az almát és a szőlőszemeket félbe vágom. A szőlőt a desszertes tálkák aljára teszem, az almakockákat pedig összekeverem a rizzsel. Az almás rizst a szőlő tetejére halmozom, díszítem, legvégül pedig olvasztott cukorral meglocsolom.
Ennyi. Aki iszik alkoholt, tehet a rizshez kevés rumot. 🙂