Hozzávalók:
túrókrém:
50 dkg túró
egy citrom reszelt héja
10 dkg porcukor
300 ml tejszín, habbá felverve
karamell:
10 dkg kristálycukor
100 ml tejszín
csokis öntet:
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg sótlan földimogyoró
Először is előkészítek 4-5 db kisebb méretű (1,5 dl-es) pohárkát, majd felteszem közepes lángra a karamellhez szánt cukrot. Nem kevergetem, max rázom, de leginkább hagyom magában olvadozni. Ha karamellizálódott, hozzáadom a tejszínt és melegítem, amíg homogénné nem válik.
A mogyorót egy tiszta lábasban megpirítom, ha kihűlt, folpackba csomagolom és nekiesek egy sodrófával, vagy klopfolóval- kisebb-nagyobb darabokra zúzom.
A túrót összekeverem a porcukorral és citromhéjjal, egy villával összetöröm, majd felverem a tejszínhabot és ezt is hozzákeverem. Elkészítem a csokiöntetet: mikróban megmelegítem a tejcsokit és hozzáadom a tört mogyorót.
Jöhet a pohárkrém összeállítása: egy-két kanál túrókrém, rácsorgatok egy kis karamellt (ha menet közben visszadermed, melegítem kicsit) és erre rá rakom a csokis mogyorót. Aztán mindezt megismétlem. 🙂
Azonnal fogyasztandó- hidegen is meg lehet enni, csak akkor meg kell küzdeni a megdermedt karamella és csoki rétegekkel.