Gombás-baconos penne

Olasz ételnek nem mondanám, mert az olaszok szerint a tökéletes pastához max. 5 hozzávaló szükséges (hagymával, sóval és borssal együtt) a jó minőségű tésztán kívül, és slussz. 
Az olasz tésztaételeknél a tészta tényleg fontos, rengeteg múlik rajta. És természetesen olasz gyártmány kell, hogy legyen, mert ugye náluk jobban kevesen tudják a tutit a tésztagyártásról. Itthon viszonylag jó minőségűnek számít a Barilla, szinte minden hiperben kapható, de ha igazán finomat akartok, akkor ajánlom a Garofalo száraz tésztákat. 
És hogy milyen a jó olasz tészta? Itt elolvashatjátok. 
Na szóval az alábbi recept láttán egy törzsgyökeres olasz minden bizonnyal a fejéhez kapna és cifra istenkáromlások közepette elküldene melegebb éghajlatra, tekintve a sok-sok hozzávalót, meg a nem épp autentikus tejszínhasználatot. Úgyhogy aki olasz, az most lapozzon tovább, vagy vegyen egy nagy, mély levegőt. 
Hozzávalók:


250 g bacon

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

300 g gomba

300 g durum penne

400 ml főzőtejszín

5 ek reszelt parmezán



Ízesítés:





bors

1 tk piros pesto

1 tk mustár

3 db szárított paradicsom feldarabolva

1 db szárított chili elmorzsolva

a díszítéshez újhagyma zöld szára


A bacont apró kockákra vágom és megpirítom, majd kiszedem egy tálba. A zsírjában a felkockázott hagymát és fokhagymát párolom, majd hozzádobom a kis kockákra vágott gombát is. Tovább párolom-pirítom, majd mikor a gomba is puha, mehet hozzá a tejszín és a parmezán, valamint a pirított baconből is 2-3 evőkanál.
Jöhet az ízesítés: fent az én számíze szerint szerepelnek a fűszerek, de azt javaslom, hogy kóstolgassátok bátran fűszerezés közben, hogy a számotokra tökéletes arányokat eltaláljátok az ízesítés tekintetében.
Al denté-re főzött pennével tálaltam. 

Tovább a blogra »