Reggelire: zabkása
Őszintén bevallom, jó ideig idegenkedtem az efféle kajáktól. Aztán többen mondták, hogy mennyre finom a zabkása… Kipróbáltam, tényleg az. Nem mellesleg laktató, lassú felszívódású szénhidrát, tele vitaminokkal, és fontos nyomelemekkel.
Próbáltam úgy is, hogy megpirítottam a zabpelyhet, úgy is, hogy nem. Nekem jobban ízlik pirítva, pikánsabb, karakteresebb íze lesz.
Hozzávalók:
3/4-ed bögre apró szemű zabpehely
3/4-ed bögre víz
3/4-ed bögre laktózmentes tej
ízesítésnek:
méz, gyümölcs, kakaó… stb
A zabpelyhet egy lábasban megpirítom, hozzáöntöm a folyadékokat, forrástól számított 7-8 percig főzöm, lassú tűzön, gyakran kevergetve. Mézzel ízesítem, itt a képen pedig durvára vágott almát szórtam a tetejére. (Mobillal, hajnalban készített fotó, bocs a minőségért)
A zab, zabliszt pozitív élettani hatásairól már írtam,
itt olvashatjátok.